top of page
  • Writer's pictureorec.lv

Ieskats OREC vēsturē

Updated: Nov 4, 2021

Orec Japan pirmo reizi tika dibināts 1948. gadā. Vairāk nekā 60 gadu laikā, kopš Orec darbojas, tas ir kļuvis plaši pazīstams ar savām novatoriskajām un izturīgajām elektroiekārtām. Lūk, daži iemesli, kāpēc Orec ir kļuvis par kvalitātes un izdomu standartu elektroiekārtu tirgū.

Uzņēmuma pirmajos divdesmit darbības gados parādījās daudz jaunu produktu, kas palīdzēja izveidot Orec (toreiz dēvēto par Ohashi Agri Machine Works) kā unikālu elektroiekārtu piegādātāju mazajiem lauksaimniekiem un īpašumu īpašniekiem. 1949. gadā Japānas tirgū tika ieviests vertikālas sūknis. 1957. gadā Japānas mazie zemnieki tika iepazīstināti ar pastaigu aiz kultivatora. Desmit gadus vēlāk – ar Japānas pirmo pastaigu aiz transportiera.


Šo produktu panākumi palīdzēja Ohashi šajā laikā paplašināties gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Panākumi ļāva paplašināt rūpnīcas. Drīz pēc tam OREC sāka eksportēt uz citiem Āzijas apgabaliem.


1980. gadā OREC sāka eksportēt uz Koreju un Taivānu. 1980. gads OREC bija liels gads, jo klienti tika iepazīstināti ar pastaigu aiz pļāvēja. 1982. gadā sākās eksports uz Eiropu , un 1988. gadā OREC mainīja savu nosaukumu no Ohashi Agri Machine uz Orec Co., Ltd. Pēc tam 2001. gadā tika izgudrots “zirnekļa pļāvēju” - speciālu stāvu nogāžu pļāvēju, kas spēj pļaut augstu zāli līdz 50 grādu nogāzēs.


Tagad, 2021. gadā, OREC ir arī Latvijā, un mēs jau sākam iepazīt arvien vairāk klientus.

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page